YEME - İÇME

Türk mutfağındaki çeşit zenginliği içinde bulunduğu kültürel, coğrafi, ekonomik yapıya ve tarihsel sürece göre şekillenmiştir.

Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerdeki çeşitlilik, uzun bir tarihsel süreç boyunca birbirinden farklı birçok kültürle yaşanan etkileşim, Selçuklu ve Osmanlı gibi imparatorlukların saraylarında gelişen yeni tatlar, mutfak kültürümüzün yeni yapısını kazanmasında rol oynamıştır.

Bölgelere göre çeşitlilik gösteren yöresel tatların yanı sıra, özellikle büyük şehirlerdeki restoranlarda dünya mutfağından lezzetler de bulmak mümkündür. Tüm bunlara ek olarak, fast food restoranları da ülke genelinde giderek yaygınlaşmaktadır.

Çukurova'da Yeme-İçme

Çukurova Bölgesinin kalkınmasında Yiyecek – İçecek sektörünün önemli bir payı olduğu görülmektedir. Bölgede yiyecek ve içecek sektöründe çalışan 15.000 kişi vardır. Toplam 2195 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede “tarımsal gıda sanayi” sektörde başı çekmektedir. Adana en çok meşhur “Adana Kebabı” ile bilinirken Mersin ise “Tantuni” ve “Şalgam suyu” ile ön plana çıkmaktadır. “sebze ve meyve işleme sanayi” ile “bitkisel ve hayvansal yağ sanayi” sektörün alt başlıklarıdır. Çukurova Bölgesinin tarım alanındaki gelişmiş ve gelişmekte olan potansiyeli yiyecek-içecek sektörünün de hızla gelişmesine ve rekabet gücünün artmasına katkı sağlamaktadır